PREAMBULUM

A Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség ( MAPOSZ) a légfegyveres precíziós lövészet sportot – annak jellege miatt – szellemi sportnak tekinti, hasonlatosan mint a sakk, – go,- bridgesportokat. A légfegyveres precíziós lövészet sport során a versenyzőnek nem kell nagyobb erőkifejtést és állóképességet mutatnia, mint a gépjárművezetés során és a sport mint veszélyes üzem sem rejt nagyobb veszélyeket a gépjármű vezetésnél.

Éppen ezért a MAPOSZ a versenyrendszerében való indulás jogát azonos egészségügyi feltételekhez köti, mint a fenti sportok Sportszövetségei.

NAPI RAJTENGEDÉLY

A Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség ( MAPOSZ) versenyein az éves versenyengedéllyel és az ennek feltételét képező sportorvosi engedéllyel nem rendelkező sportolók NAPI RAJTENGEDÉLY kiváltásával vehetnek részt a MAPOSZ engedélyével szervezett, vagy a versenyrendszere részét képező sporteseményeken.

A rajtengedély érvényes gépjárművezetői engedéllyel, vagy háziorvosi engedéllyel együtt érvényes. A háziorvost tájékoztatni kell arról, hogy sportesemény során a versenyfeladatot ülve kell végrehajtani és a sporteszközt sem a versenyzőnek kell tartani.

A rajtengedély kérő lap letölthető a Nyomtatványok menüpont alól.

VERSENYENGEDÉLY

A Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség ( MAPOSZ) versenyein a 2004.évi I. törvényben az amatőr versenyző jogállásra megfogalmazottak szerint lehet részt venni a benchrest lövészet eseményein.

A versenyengedély kérőlap letölthető a Nyomtatványok menüpont alól.

 

 

Fonyód 2014.08.22                                                       MAPOSZ Elnöksége