MAGYAR PRECÍZIÓS LÉGFEGYVERES ORSZÁGOS SPORTÁGI SZÖVETSÉG

Szövetségünk 2014-ben alakult, azzal a céllal, hogy teret adjon az újonnan kialakuló lövész sportágaknak. A Szövetség bajnokságában versenyzői rangban vehetnek részt azok, akik hobby, vagy szabadidős sportolóként szeretnék a lövészetet gyakorolni, de nem kívánnak a professzionális sportszervezetek által támasztott magas igények szerint sportolni.

MAPOSZ kivonat 1. oldal

MAPOSZ kivonat 1. oldal

MAPOSZ kivonat 2. oldal

MAPOSZ kivonat 2. oldal

Szövetségünk jogosult a sportágainak megfelelő sportfegyverek megszerzési engedélyéhez szükséges jognyilatkozatok (javaslatok) kiadására.
 

A Szövetség célja, hogy a lövészetet a szabadidő és az utánpótlás szintjén széleskörben népszerűsítse. A professzionális versenysportot életkoruk miatt elhagyó régi lövészek is egyenlő feltételekkel versenyezhetnek az utánpótlással, a benchrest és a precíziós légfegyveres lövészet sportágakban.

A Szövetség kizárólagos jogosultsága a következő sportágakra terjed ki:

  • benchrest lövészet
  • gumilövedékes lövészet
  • légfegyveres precíziós lövészet
  • precíziós vadász lövészet

Szövetségünk együttműködik a többi, hagyományokkal rendelkező lövész szövetséggel. Versenyeinken elfogadjuk a többi lövész országos szövetség rajtengedélyét.

A szabadidős sportolás elősegítése érdekében a Szövetség szabadidős jellegű versenyrendszerében nem kötelező a sportorvosi engedély a részvételhez. Azonban azok, akik sportszerződéssel rendelkeznek, így hivatásos sportolónak minősülnek, a MAPOSZ versenyrendszerében is csak sportorvosi engedéllyel vehetnek részt.

A Szövetség célja, hogy 2017-ig szakszövetséggé alakuljon és az új lövész sportágak európai központja legyen.

Az egyes sportágak szabályait a MAPOSZ weblapján a Szabályzatok menüpont tartalmazza.

A MAPOSZ elnöksége:

  • elnök Butkai Cs. Zoltán
  • alelnök Karádi Ferenc
  • titkár Ágoston Péter

A MAPOSZ tagfelvételi nyomtatványa és a tagfelvétel feltételei a nyomtatványok menüpont alatt érhetőek el.