Mindenki által elérhető sportág. A légpuskás lövészethez nincsen szükség fegyver engedélyre és lőtérre sem. Bárki gyakorolhatja a lövészetet így, a saját bekerített területén. Természetesen arra ügyelni kell, hogy a lövedékek ne kerüljenek át a szomszédhoz.

A sportágat űzhetjük az olimpiai lövész számokban, amit a Magyar Sportlövők Szövetsége gondoz, de lőhetünk légfegyverrel vasból készült állatfigurákra más szövetségeknél is.

A MAPOSZ a légfegyveres precíziós lövészetet gondozza. Ebben a sportágban nincsen szükség különleges képességekre, itt a gyakorlás a lényeg. A lövész ülve lőhet, a fegyverét egy asztalon támaszthatja alkalmas alátámasztáson. Az sem baj a légpuskás precíziós lövészetben, ha valakinek nem tökéletes vagy egyenesen gyenge a látása, hiszen egy olcsó távcsővel ez orvosolható.

A légpuskás lövészet olcsó és szórakoztató, de ugyanakkor nagy dicsőséget hozó komoly lövészeti ág. Olcsó mert a versenysporton belül a kategóriák úgy vannak felépítve, hogy egy régi házi légpuskával is Magyar Bajnok lehet akárki.

Természetesen a légpuskás lövészetet csúcstechnológiás fegyverekkel is lehet lőni az Open kategóriákban, a légfegyveres precíziós lövészet sportban.