(módosítva: 2017. február 19)

HOGYAN KERÜLHETEK FEL A RANGLISTÁRA?

Kétféleképpen:

  • otthoni lövészettel
  • lőtéri lövészettel

otthoni lövészettel:

  • letöltöd a lőlapot innen, kinyomtatod min 160gr-os papírra és kitöltöd rajta az adatokat, amit lehet, ha nem vagy egyesület tagja, akkor a rubrikába a „Hobby” szót írd.
  • szerzel magad mellé még két lövészt, hogy legalább hárman lőjétek meg a 25m-es feladatot egyszerre, ugyanakkor, ugyanott.
  • igazoljátok a lőlap hátoldalán a szabályok betartását egymásnak, a nevetekkel, az aláírásotokkal és lakcímetekkel. A fegyver és lövedék típusát fel kell tüntetni a hátoldalon.
  • feladjátok postán a három lőlapot a MAPOSZ címére, mi kiértékeljük és felkerültök a hivatalos ranglistára.

lőtéri lövészettel:

Minden ugyanaz mint az előbb, de elegendő egyetlen sportbíró, vagy lövészetvezető igazolása és elegendő ha csak egyedül te lövöd meg a versenyfeladatot. Természetesen postán el kell küldeni a lőlapokat most is.

Lőlapot kérhettek a MAPOSZ-tól is 20Ft/db áron és a postaköltség ellenében.

Ranglista értékelése:

A Ranglistára a 25m-es versenyszámban, 20 lövéses sorozatok értékelésével lehet felkerülni. A 4 legrosszabb lövés eredményét minuszolni kell. A maradék 16 találat kerül értékelésre.

A Ranglistára csak olyan sportoló kerülhet fel, akinek az adott sportágban az elmúlt 2 évben a MAPOSZ szövetségnél rajtengedélye nem volt.

Az otthoni lövészetben MAPOSZ versenyengedélyes sportoló is lehet csapattag, eredményét beküldheti értékelésre, de az elért eredményét a MAPOSZ nem tünteti fel a Ranglistán, mert a Ranglista a hobbi és amatőr lövészek eredményeinek megjelenítésére szolgáló felület.

A beküldött lőlapok kiértékelésének és a Ranglistán való megjelenítésének adminisztrációs díja 500 Ft/lövész/lőlap, amelyet a lőlapokkal együtt a postai borítékban is be lehet küldeni, illetve befizethető a MAPOSZ számlájára.

A Ranglistára került otthoni lövész igényelheti, hogy a MAPOSZ weblapján az eredményei mellett az arcképe is megjelenjen.
Fonyód 2017-02-19 MAPOSZ elnöksége