A MAPOSZ elnöksége a légfegyverek torkolati energiájának mérését megváltoztatja. A jövőben a következő módszerrel kell mérni a torkolati energiát:

A fegyverből kilőtt lövedék torkolati energiája legfeljebb 7,5J+6% lehet.

Minden versenyző esetében azt fajta lövedéket kell használni a torkolati energia ellenőrzése során, amilyet a versenyző a lövész feladat végrehajtás során használ.

A mérés során a lövedéktömeget a lövedék dobozán feltüntetett érték alapján, vagy 10 db lövedék tömegmérésének átlaga szerint kell figyelembe venni.

A lövedék sebességének mérése a csőtorkolattól legfeljebb 1m-re történhet. A sebesség mérés során az alkalmazott mérőműszerre +-6% mérési hibát feltételezni kell. A mérési hibát úgy kell figyelembe venni, hogy az a versenyzőre kedvezőbb értéket adjon.
A MAPOSZ versenyrendszerébe tartozó versenyeken a rendező a verseny során bármikor ellenőrizheti a fegyver torkolati energiáját. A méréssel a feladata teljesítésében félbeszakított versenyző a feladatát megismételheti. A rendező az állítható torkolati energiájú fegyverek kiszűrésére hangalapú sebesség mérést is alkalmazhat a fenti tolerancia feltételekkel.

Elnökség

2017.06.16.